maanantai 14. maaliskuuta 2011

Mitkä sanat rimmaavat, sanat slangiksi ja tuplaklikkaushaku

Mitkä sanat rimmaavat kesä-sanan kanssa? Nyt voit selvittää sen ja satojen tuhansien muidenkin suomen kielen sanojen rimmaavuuden. Nimittäin SuomiSanakirjasta löytyy myös riimisanakirja, jonka avulla voit nopeasti hakea rimmaavia sanoja esimerkiksi onnittelurunojen, lorujen tai sanoitusten kirjoittamiseen.
Sanakirja ehdottaa muun muassa seuraavanlaisia riimejä sanalle kesä: ampiaispesä, ketunpesä, intiaanikesä...

Sanat slangiksi

Käyttäjäpalautteen pohjalta SuomiSanakirjaan on tehty myös toinen päivitys: slangisanojen suomennosten ja määritelmien lisäksi nyt palvelusta löytyvät myös kirjakielen sanojen slanginnokset eli vastineet slangissa. Voit etsiä esimerkiksi sanaa polkupyörä, joka palauttaa seuraavanlaisia slangisanoja: cyykkeli, tsyggeli, tsykä, munamankeli, figetsi, fillari jne. Samoin esimerkiksi linja-auto sana palauttaa muun muassa: busa, dösä, pusa, pussi.

Ominaisuutta ehdotti SuomiSanakirjan käyttäjä. Kiitos ehdotuksesta! Lähetä oma ehdotuksesi tai palautteesi!

Tuplaklikkaa mitä tahansa sanaa hakeaksesi sitä

Lisäksi haluamme ilmoittaa uudesta nopeasta hakutavasta, tuplaklikkaus-hausta, joka on käytössä SuomiSanakirja.fi ja Synonyymit.fi sivustoilla. Tuplaklikkaa mitä tahansa sanaa hakeaksesi sitä, nopeaa ja helppoa! Voit asettaa tuplaklikkaushaun myös omille kotisivuille.

PS. Tervetuloa myös vastailemaan muiden ihmisten askarruttaviin kysymyksiin ja kyselemään kummia Vastaukset.fi-yhteisöön. Tyhmiä kysymyksiähän, saati vastauksia ei ole.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti